DCT | Test and Measurement

Welcome to our new site! Feel free to report any issues, contact us at [email protected]

עיצוב מערכת בדיקה – שלושת הדברים החשובים ביותר

שלושת הדברים החשובים ביותר בעיצוב מערכת בדיקה: תקשורת, תקשורת, תקשורת.

חלק ראשון: תקשורת.

מבוא

אין ספק שלוחות PCBs הולכים ונהיים מורכבים יותר ויותר מרגע לרגע. מהירות שעון מהירה יותר, פונקציות רבות וחדשות, קוד תוכנה נרחב… בקיצור הרשימה ארוכה.

כמהנדסי בדיקות, אתם בטח מבינים שגם מערכות הבדיקה שלכם הולכות להיות מורכבות יותר מרגע לרגע בהתאם… או שלא?

test-system-design

עיצוב מערכת בדיקה הוא איזון של פרמטרים רבים – כולל תכונות שחייבות להיבדק, תפוקת ייצור, זמן הבדיקה בטווח זמנים האפשרי, מספר המבחנים הנדרשים, והתקציב שכמובן משפיע על כל אלה.

בסדרת מאמרים זו בת שלושה חלקים, אנו רוצים למפות את השלבים להגעה מהירה לשוק תוך כדי בדיקה מספקת.

לא כולם עוקבים אחרי התהליכים המוצעים תמיד, זה יכול להיות בעיה של תקשורת בין תל אביב למזרח אסיה או בין המחלקות השונות בחברה שלכם. אבל אני ממליץ לקוראים הנאמנים שלנו לשאול שאלות ולהגיב. ואנחנו פה לסייע.

עיצוב מערכת בדיקה מושלמת

נניח שאתם חדשים בצוות בדיקות בחברת מסוימת. אחרי מספר שבועות, אתם מקבלים משימה לעצב מערכת בדיקה אוטומטית למוצר החדש. “אין בעיה”, אתם חושבים. “אקנה כלים, אעצב רגע את הכבלים, ארכיב הכול, אכתוב את הקוד שנדרש… ויאללה באב אללה נתחיל לעבוד!” הלוואי הא? אם זה רק היה קל כל כך…

ראשית, צריך לעשות סדר. אם החברה היא חברה גדולה, אתם חלק מצוות או צוותים. ועל המערכת להיות מבוססות קלט של האנשים בצוות/ים שלכם. לכולם יש עניין בזה. כמה מבחנים דרושים לעיבוד מלא? יש מספיק מקום או אנשי צוות לבדוק את כל המוצרים? אם התשובה היא לא, אזי על כולם לעבוד יחד כדי למצוא את האיזון הנדרש להשגת המשימה.

אחרי שעושים סדר, עכשיו מגיע החלק שחשבתם שיהיה כיף. רכישת הכלים, עיצוב הכבלים, אינטגרציה וכתיבת הקוד. עם התקציב כגורם מגביל כמובן, צריך לשאול את השאלות הנכונות.

סוגי פלטפורמות לבדיקה אוטומטית, יתרונות וחסרונות של PXI, PXIe ו-LXI

באיזה פלטפורמה לבחור? הבחירה צריכה להיות מבוססת מה שנדרש בבדיקה, כמו הזמינות ושיעורי הנתונים הנדרשים.

מתנה מאיתנו: אינפוגרפיקה המציירת בנוחות את היתרונות והחסרונות של סוגי הפלטפורמות הקיימות. לחצו כאן להורדה.

test system platform infographics אינפוגרפיקה פלטפורמת מערכת בדיקה

עד כמה צריך הכלי בדיקה שלכם צריכים להיות מדויקים? זכרו, חשוב להיות “מדויקים” ברמת הדיוק שאתם צריכים. יותר דיוק = יותר תקציב. תשאפו לרמת הדיוק המינימלית שאתם צריכים.

פלטפורמה מודולרית או לא? אתם מתכננים מערכת בדיקה מודולרית כמו PXI, LXI מודולרית או אולי PXIe היברידית? אם כן, בדקו היטב את יתרונות וחסרונות כל פלטפורמה בהקשר לצורך שלכם (מוזמנים כמובן לייעוץ מהנדס ללא עלות או להתייעץ באינפוגרפיקה למעלה).

במקרה של Signal Switching פשוט לדוגמה, כמעט כל פלטפורמה מתאימה מאחר וההחלפה עובדת במילי-שניות ומיקרו-שניות.

אבל במקרה של רכישת אותות מורכבים (בכמויות מידע גבוהות כמו ג’יגות בתעבורה גבוהה), PXIe היא המנצחת. וזכרו, אם אתם בוחרים בשאסי PXI היברידי, גם מודולי PXI וגם PXIe של כל החברות יכולים לעבוד על אותו השאסי.

Signal Switching – חלק זה בדרך כלל נעשה ברגע האחרון, אבל חשוב מאוד להתייחס אליו. כל מדידה טובה רק כמו החוליה החלשה ביותר בה. אם קונים את הכלי הטוב ביותר אבל קונים מתג (switch) זול יותר, ייתכן שלא תעמדו בדרישות המדידה. חשוב לבחור switch טוב שיסייע לך לבחור את הסוג הנכון ביותר לצרכים שלכם בחברה, לדיוק בבדיקה וכד’.

כבלים – זה נשמע כמו החלק הקל ביותר בעיצוב המערכת. הרי, זה רק חוטים וחיבורים. מה יכול להיות קשה כל כך? אני לא אפרט פה הרבה, אך בחירת החיבור הנכון עשויה לחסוך לכם בעיות תחזוקה בעתיד. יש לשקול את סוגי החוטים, הבידוד, ובעיות החימום של הכבל. אלא אם זה חוט פשוט מאוד, מצאו ספק כבלים שיש לו את הכלים והמומחיות לעזור לך לקבוע את הכבל הנכון לעבודה.

לעוד פרטים בקשו מאיתנו את הוידאו “איך לעצב מערכת בדיקה אוטומטית” או גישה למערכת החינמית לעיצוב כבלים בהתאמה אישית.

Pickering cable design tool / כבלים בייצור מותאם אישי / כבלים בהתאמה אישית

כל הטקטיקות לעיל דורשות תשתית תקשורת מוגדרת היטב בתוך הארגון ולשאול את השאלות הנכונות (פה הכוונה זה ל”תקשורת” הראשון בכותרת – נדבר על ה”תקשורת” השנייה והשלישית בפוסטים בהמשך) כך שהבעיות מוגדרות ונפתרות מהר.

חלק מהשאלות הנוספות שצריך לשאול:

מי המנהל את המוצר? זה יכול להיות עובד מכל אחד מהצוותים לעיל.

תפקידו של מנהל המוצר הוא לעבוד עם כל הצוותים ולהבין את התפקיד שלהם ואת החלק שלהם בהצלחת תהליך הייצור/הבדיקה. אם אחד הצוותים מחמיץ את אחד מציוני הדרך שלו, המנהל צריך לעבוד עם הצוות כדי להחזיר אותם למסלול ולוודא שלוח הזמנים או איכות הייצור/בדיקה לא נפגמת.

מי יהיה האדם המרכזי בכל צוות? מי נוכח במרבית הפגישות? האם יש תוכנית לפגישות קבועות בשלבים הראשוניים? בבחירתכם תזכרו שצריך להגיע לשוק מהר, לצמצם טעויות למינימום במערכות הבדיקה וההטמעה וכד…

חלק 2 יגיע בקרוב.

המאמר היה מעניין? אנו מזמינים אתכם להרשם כדי לשמוע על המאמרים הבאים.

test-system-design

Need a Rugged Device?

Fill in the form!

A variety of tablets are available for all use cases.
- only solutions - No obligations -